top of page

Arriba la Publicació festera. L’anunci de la Festa de MM i CC de Pego

El nou acte reformulat amb la que els Moros i Cristians de Pego descobriran el cartell de festes d’enguany. Arriba el primer dels Actes oficials dels Moros i Cristians de Pego per omplir de color i música els carrers de Pego el pròxim dissabte 4 de juny.La Junta Coordinadora dels Moros i Cristians de Pego ha anunciat ja la programació del primer dels actes de les festes de Moros i Cristians de Pego 2022. Es tracta de la nova Publicació Festera, un acte que pretén ser el punt de partida amb l’engalanament del poble amb les banderes i estendards propis de la festa a la casa de la vila.


A més a més, la música i les entradetes ocuparan gran part de l’acte i el cartell i la imatge dels Moros i Cristians de Pego 2022 veurà la llum enmig de tots aquests actes.


“Després de dos anys sense festes els nervis estan a flor de pell i les ganes són molt grans” ha comentat la presidenta, “les il·lusions de tot el col·lectiu es poden palpar, esperem que la reformulació i estrena d’aquest nou acte siga ja l’inici definitiu del renaixement de la festa al nostre poble”.


Amb el nom de la Publicació festera, l’acte pretén ser l’anunci de la Festa, que d’ara endavant sempre tindrà lloc la primera setmana de juny per anunciar la bona nova i publicar el cartell i la programació de la Fira i Festes de Moros i Cristians de Pego.


L’acte començarà a les 20.30 h a la plaça de l’Ajuntament, on es concentraran tots els festers i totes les festeres, més totes les persones del poble que vulguen assistir a l’acte públic. En eixe moment les dues bandes que s’encarregaran de posar música a l’acte faran una entrada de bandes des de la plaça del Mercat fins a l’Ajuntament. La Junta Coordinadora ha apostat per posar en valor les agrupacions musicals de casa; l’Agrupació Musical de Pego com amfitriona i la Unió Musical de la Vall d’Ebo com a banda convidada faran les delícies musicals per a tots els assistents.


A continuació les autoritats ocuparan el balcó de l’Ajuntament per fer entrega de les claus simbòliques dels tres portals de la Vila Reial de Pego, en la que un representant de la corporació, que en aquesta ocasió serà Jose Arbona, regidor de festes, li les cedirà temporalment (d’ara fins al 26 de juny, quan s’acabaran les festes de Moros i Cristians) a Núria Gómez Bolufer, la presidenta dels Moros i Cristians de Pego, com a representant del col·lectiu fester; perquè gestione i facen bon ús de la seua autoritat per organitzar unes bones festes de Moros i Cristians. Un convidat especial posarà la veu al parlament i publicació de la Festa, en aquesta ocasió serà Joan Femenia, conegut rapsode pegolí, qui finalment descobrirà el cartell dels Moros i Cristians 2022, ensenyat per primera vegada en l’acte, desplegant-se des del balcó de l’Ajuntament una recreació de grans dimensions.


Una vegada descobert el cartell anunciador –aquest any encarregat al cartellista Vicent Ramon, artista guardonat en diverses ocasions– les dues bandes assistents interpretaran el pasdoble Vila de Pego, del Mestre Jose Albero, i que es pretén que esdevinga un himne dels Moros i Cristians de Pego d’ara endavant. Les dues agrupacions musicals estaran dirigides per d'Ignacio Sanjuan Rodrigo, director de l’Agrupació Musical de Pego.


Per últim, formaran dues esquadres especials de publicadors i publicadores, formats per dos representants de cada filà, manats per un sergent i una sergenta (un per cada bàndol) que vestits i engalanats amb els seus trages i armes oficials formaran en esquadra al pas de pasdobles sentats. Aquestes esquadres realitzaran una exhibició amb figures ben coordinades per a tot el públic assistent. En primera instància desfilarà el bàndol cristià amb el pasdoble ‘Primavera’ d’Antonio Gisbert Martí, intrepretat per l’Agrupació Musical de Pego. A continuació, eixirà el bàndol moro amb el pasdoble ‘Aitana’ de Tomàs Olcina Ribes, interpretat per la Unió Musical de la Vall d’Ebo.


Les formacions desfilaran des de la plaça de l’Ajuntament fins a la plaça del Mercat, on les bandes amenitzaran amb servei de barra i on tot el poble queda convidat. Tot seguit un sopar de germanor festera omplirà la plaça del Mercat amb els i les membres de les diferents "filaes". Per finalitzar el dia, a la plaça del Mercat tindrà lloc una revetlla musical oberta per a tota la gent del poble, amenitzada per un grup de rock i música ambient.

241 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page