top of page

La Junta Coordinadora i la Junta de Caps de Filà consensuen la suspensió de festes fins el 2021

PEGO 17/4/2020


La Junta Coordinadora i la Junta de Caps de filà de les 13 filades integrants dels Moros i Cristians de Pego, reunides en sessió extraordinària telemàtica a les 21.00 h el dijous 16 d’abril ha estudiat i valorat totes les circumstàncies a tenir en compte per a poder decidir respecte a les festes de l’any 2020.Informem:


1.- Que la junta coordinadora s’ha reunit amb el responsable de festes de l’Ajuntament de Pego, l’Alcalde Enrique Moll Briones per tal d’estar coordinats i poder consensuar les opinions i motivacions dels diferents col·lectius que integren les festes patronals de Pego, en les que sembla que tots coincidim plenament.


2.- Que arribats a hores d’ara no és gens probable que es puguen realitzar les diferents activitats lúdiques, festives i culturals que havien de tindre lloc als mesos de maig i juny, que impliquen saturació de gent i que puguen tindre un efecte negatiu en l’evolució de la ja famosa corba de contagi. Donat que entenem que les mesures de desescalada limitaran tots aquests moviments.


3.- Aquesta crisi sanitària esdevindrà en una crisi econòmica que esperem siga el més curta possible. Aquesta crisi tindrà conseqüències dins del món fester, amb persones individuals que vegen perillar la seua ocupació i per tant no puguen assumir les quotes festeres corresponents i també pel que respecta a l’economia local, amb la conseqüent necessitat de romanent municipal suficient per a poder invertir en plans de reactivació de l’economia local i plans d’ocupació específics.


4.- Que més enllà del que a priori i al carrer es pot veure, la festa implica signatures de compliments econòmics, contractacions prèvies, etc. de les que necessitem poder tenir garanties de compliment en cas de canviar-se de data, cosa que cap autoritat a dia de hui pot donar-nos eixa previsió, ni per al setembre, ni per a l’octubre, etc. ja que diferents estudis i opinions científiques han deixat entreveure la possibilitat que passat l’estiu i de forma estacional podria haver algun rebrot que caldria controlar.


És per tots aquests aspectes que acabem de descriure que la Junta Coordinadora i la Junta de Caps de Filà de forma unànime i amb el recolzament i coordinació de l’Ajuntament de Pego, hem decidit SUSPENDRE LES FESTES DE MOROS I CRISTIANS DE 2020 i deixar-les per al proper exercici 2021, on els càrrecs de la capitania seguiran igual que enguany.


Entenem que aquest any serà un any de guaret fester, en el que tot quedarà congelat. Prenem aquesta decisió des del total convenciment que està motivada per una gran responsabilitat, en primer lloc sanitària i en segon lloc econòmica. Però també perquè aquesta decisió unànime i conscient l’hem presa des de la solidaritat amb la resta de ciutadans i ciutadanes d’aquest poble, per una qüestió d’empatia i de posar-nos en el lloc dels altres i de les necessitats prioritàries que en aquests moments cal tindre. Perquè encara que per a nosaltres siga la decisió més dura que podríem prendre sabem que és la correcta i ara el que toca és que cadascú aportem el nostre gra de sorra per a que aquesta situació passe el més ràpid i amb els menors danys possibles.


Des d’ací el nostre aplaudiment i reconeixement a tota la gent que es deixa la pell, sense excepció i sense oblidar cap col·lectiu. Tots els nostres ànims també a la filà capitana, dir-vos que l’any que ve continuarà siguent el vostre any i que comptareu amb el ple recolzament de tot el col·lectiu fester. Volem també agraïr la confiança que l’Ajuntament ha mostrat en totes les nostres opinions.


I per últim, a la gent de Pego, dir-vos que esperem que entengueu la nostra decisió, ja que l’hem presa des de la responsabilitat i pel bé de la totalitat de la població i la seua protecció. Aquest col·lectiu continuarà treballant tot l’any amb el mateix objectiu que quan vam començar aquest exercici, fer la festa gran, fer-la gran amb la vostra participació, incentivant la vostra il·lusió perquè els festers i les festeres sense el nostre benvolgut públic no tenim cap sentit de ser, així que molts ànims, açò també passarà i l’any que ve els carrers i el nostre poble tornaran a bullir amb més ganes que cap altre any.


Gràcies a totes i a tots per la vostra atenció i ara més que mai, salut!


A Pego, a 17 d’abril del 2020.

La Junta Coordinadora de Moros i Cristians de Pego.


14 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page