top of page

La nova Junta Coordinadora inicia un renovat projecte per tal de recuperar l'interés del públic

Organitza una nova estructura de treball on la transparència, la paritat i la participació són els pilars fonamentals.

Més de 200 festers acudeixen a l'assemblea general, la primera en els més de 50 anys de festa.


PEGO, 19/11/2019. Els Moros i Cristians (MMiCC) de Pego han encetat una nova etapa a la seua història amb la formació d'una nova Junta Coordinadora. Encapçalada per Núria Gómez Bolufer, i en la que formen part Àlex Vidal Miralles, Carla Santamaria Bordes, Josep Moll Soro i Dolores Ortolà Siscar, es tracta d'una junta paritària i representativa dels dos bàndols (moro i cristià). La nova formació vol recuperar l'esplendor d'esta festa, la més antiga de la comarca de la Marina Alta amb més de mig segle de tradició al nostre poble, però que els darrers anys ha vist minvat l'interés del públic assistent, tant la gent del poble com dels visitants.

El nou estament vol emprendre esta tasca adaptant-se als nous temps però sense perdre l'essència que va fer tindre a esta festa un renom dins i fora de la Marina Alta. Un treball que ha d'estar arrelat a valors com la paritat, la transparència i la participació. La nova Junta Coordinadora no vol ser un ens apartat dels festers, “creguem que cal dur endavant un model de festa integrador, tant amb tots els que hi participen, així com la resta del poble, sense el qual no tindrien sentit els MMiCC; que fomente la cultura de la festa perquè siga reconeixible i amb una identitat duradora”.

Per tal d'aconseguir-ho s'ha configurat una nova estructura, desmarcada dels centralismes amb els quals s'ha relacionat a esta entitat històricament i que estarà conformada per tres potes principals. Una d'elles serà la mateixa Junta Coordinadora, cap visible del nou projecte i que farà de nexe d'unió amb els altres dos apartats: els Grups de Treball i la Junta de Caps de filà. El primer serà el motor central, amb tres grups confeccionats amb gent de diferents filaes que s'encarregaran de diversos aspectes de la festa tals com l'organització, la comunicació, les infraestructures, la participació o la transparència, entre d'altres. Quan a la Junta de Caps de filà, estarà formada per un membre de cada una de les 13 filaes i serà l'òrgan de control i bon funcionament de tot el treball a dur a terme, així com l'espai de consens de la programació festera.




Tal com s'ha comentat, la transparència serà una de les línies importants d'esta nova etapa. I com a mostra la Junta Coordinadora va celebrar el passat diumenge 17 de novembre una Assemblea General Extraordinària. Un acte inèdit en els més de 50 anys d'història d'esta festa que va servir per a definir el nou projecte pels pròxims anys i també per explicar la delicada situació econòmica que hereta la Junta Coordinadora: “s'ha de començar quasi des de zero, ja que fins ara no hem tingut per costum treballar en base a projectes i amb pressupostos anuals”. És per això que varen assenyalar, a més, la seua intenció de “treballar en la millora dels recursos existents, la recerca de subvencions i la millora dels convenis amb les institucions públiques”.

A l'acte, celebrat en el teatre municipal, assistiren vora 200 festeres i festers de totes les filaes que, una vegada finalitzat, varen reconéixer de forma majoritària, que s'inicia una etapa il.lusionant per a la festa dels MMiCC de Pego.



19 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page