top of page

Programació i horaris dels Moros i Cristians de Pego ja descarregable

PEGO. 20/06/2024.


El passat dissabte 1 de juny els festers i les festeres celebraren la Publicació i l’Anunci de la Festa, i donaren el tret d’eixida a la Fira i Festes de Moros i Cristians 2024 amb el lema ‘Avant la Festa!’


Ara es publica la programació completa dels Moros i Cristians en un PDF descarregable per facilitar així a tota la ciutadania la informació dels actes. La pròxima setmana el programa de mà exirà al carrer en format papar i es distribuirà tant a les càbiles com als bars i comerços.


La festa començarà el dijous de fira, dia 27 de juny, un dia anomenat ‘La Vespra de la Festa’ i que està inspirat en documentació del segle XIX de l’Arxiu Municipal. La jornada també està dedicada al Capità i a la seua filà per començar els dies grans per a ells. Així doncs a les 12.00 h una banda i representació de les filades recorreran el centre històric per anunciar l’obertura oficial de les càbiles per acabar l’itinerari en la seu de la filà Al-Hagamba-Muza i retre’ls homenatge. Per la vesprada, a les 19.00 h tindran lloc les anomenades ‘Voltetes’, cercavila informal en el què a ritme de pasdobles les filades aniran des del C/ Llavador fins als peus del Castell fester. L'acte comptarà amb la presència de quatre bandes de música, vingudes d’arreu del país, en número de 120, que interpretaran de forma conjunta un pasdoble que s’està consolidant com l’himne fester del poble, la peça musical ‘Vila de Pego’ del Mestre Albero. Per la nit la filà capitana oferirà un ball per a tot el poble al C/Murla, a la càbila de la filà capitana, a càrrec de l’orquestra ‘La Pato’.


El divendres i a toc de Diana, a les 7.00 h del matí a la plaça del Mercat, quatre filades realitzaran dues arrancades i figures d’exhibició, tant en el punt d’eixida com a la plaça de l’Ajuntament. Les filades participants són: Al-Hagamba Muza, Feixucs, Ha-Ben-Sahines i Coscolls.


Ja per la vesprada tindrà lloc l’entradeta i Ambaixada tradicional, a les 19.00 h de la vesprada des de la Plaça del Mercat fins al Pla de la Font. On tindrà lloc l’Ambaixada tradicional a càrrec i amb la participació especial de l’Ambaixador Cristià 2024 i el Capità Moro 2024 amb les seues corresponents filades en batalló i representant la presa del castell.


Dissabte serà el dia gran amb l’Entrada, que també arrancarà a les 19.00 h de la vesprada però des del C/Sant Rafel, amb una entrada que s’espera magnificent amb el boato de la filà Al-Hagamba-Muza i el seguici especial dels Inquisidors i del seu Ambaixador.


Diumenge, l'entrada Jove presenta un horari modificat. Arrancaran a les 20.00h fent que els més menuts desfilen evitant les hores centrals de més altes temperatures. L'entrada Jove serà com ja és costum, remat i part fonamental de la programació, el futur de la Festa té un lloc especial i destacat en la programació. En l'entrada els quatre gegants de la Vila i el seguici històric, enguany amb la col·laboració especials dels més menuts i les més menudes de l'Escola de Música, així com la resta de les filades de la localitat en la seua secció infantil i juvenil. Aquest any, a més a més, el Capità i la seua filà assistiran i formaran part de l'Entrada Jove, ja que, en paraules del Capità Juanjo Bolufer Femenia, "tot el què fem és per ells i elles, per al seu futur i per al futur de la nostra Festa, seran part fonamental de la Capitania de la Gamba, i ens feia especial il·lusió participar de forma activa en l'Entrada Jove, perquè tots els xiquets i les xiquetes que ixen s'ho mereixen".


Per la seua banda, l'Ambaixador Cistià 2024, Abel Sendra Vicens, està vivint cada moment amb els seus com si fora únic, i a la pregunta de com esperes passar aquesta Fira respon emocionat: "Espere passar-la amb la meua família que són els Inquisidors, ells i tota la gent que em coneix saben que sols tenint al meu costat la gent que estime em farà viure aquest càrrec i aquest any feliç i amb moltíssima il·lusió".


Pel que respecta a les cadires per assistir a les entrades, estaran disponibles de forma al preu de 5,00 €, mentre que a les grades per assistir a l'entrada el preu serà de 3 €. Estan ja disponibles online al següent enllaç: https://www.morosicristianspego.com/entrades-cadires


Podeu consultar el programa complet amb els horaris i recorregut a continuació:Programa MM i CC Pego 2024
.pdf
Descargar PDF • 14.60MB

693 visualizaciones0 comentarios

Comentários


bottom of page