top of page
LA PUBLICACIÓ. L'ANUNCI DE LA FESTA

Té lloc el primer cap de setmana de juny per anunciar la bona nova i publicar la programació íntegra de la Fira i Moros i Cristians de Pego.

 

L’acte pretén ser el punt de partida amb l’engalanament de la plaça amb les banderes i estendards propis de la festa. A més a més, es publica per primera vegada el cartell i la imatge de la festa anual de Moros i Cristians de Pego. 

Des del balcó de l'Ajuntament s'anuncia l'arribada de la festa a tot el poble, que espera a la plaça la Publicació. És en tal moment quan l'Agrupació Musical de Pego interpreta el pasdoble "Villa de Pego" del mestre José Albero Francés.

 

Interpretada la peça, arranca a ritme de pasdoble l'Entradeta dels Publicadors -protagonitzada per dos integrants de cada filà- vestits amb els seus trages identitaris i formats en dues esquadres, una mora i l'altra cristiana. Després d'un xicotet recorregut fins la plaça del Mercat, té lloc un sopar de germanor festera.

ITINERARI DELS PUBLICADORS: Plaça de l'Ajuntament - C/Major - C/Poeta LLorente - Plaça del Mercat

JOSÉ ALBERO FRANCÉS 

Director i compositor valencià, nascut el 17 de febrer de 1933 al Camp de Mirra, poble conegut tradicionalment com el Campet, situat a la Vall de Biar.

Amb una llarga trajectòria i currículum professional avalada per diversos premis, fou director de l'Agrupació Musical de Pego durant uns anys i més recentement, l'any 2008, fou nomenat fill adoptiu de Pego amb honors pel seu treball.

Entre les nombroses peces que ha composat, marxes mores, crsitianes i pasdobles festers, destaquen algunes conegudíssimes com 'Llanero i president' o 'Jaume I el conqueridor'.

bottom of page