top of page

El Mig Any fester té lloc l'últim cap de setmana de gener, i marca la fita d'inici dels actes festers de l'exercici  on tindrà lloc la presentació oficial del capità o capitana.

Té lloc el primer cap de setmana de juny per anunciar la bona nova i publicar la programació íntegra de la Fira i Moros i Cristians de Pego.

És el primer dia oficial de Moros i Cristians.  Totes les càbiles obrin les seues portes per a dinar i encetar la festa. És el dia previ, d'inici, dedicat en gran part a la filà capitana.

El dia comença per a alguns i la nit s'acaba per a altres a les 7.00 h del matí amb el recuperat acte de la Diana pegolina.

 

Ja a poqueta nit, a les 19.00 h de la vesprada, arranca l'entrada i Ambaixada històrica al castell fester del Pla de la Font.

S'inicia a les 19.00 h de la vesprada. És l'acte per excel·lència, recuperat i concentrat en una sola entrada -bàndol cristià, capitania i bàndol moro- basada en la proposta de justificació historicista de Carmel Giner Bolufer, realitzada l'any 1969.

El darrer dia està dedicat als actes més populars de la festa. 

Pel matí la idiosincràtica 'Pallorfà' i per la vesprada la gran entrada jove assegurarà el gaudiment del públic a partir de les 19.00 h de la vesprada.

bottom of page