top of page
DIUMENGE DE FIRA. L'ENTRADA JOVE I DIA DEL POBLE

CERCAVILES INFORMALS I 'LA PALLORFÀ'

El darrer dia està dedicat a les actes més populars de la festa. 

 

Pel matí, i després de les esmorzades a les diferents càbiles, arranquen totes les 'filaes' en cercaviles informals pels carrers del poble, omplint-lo de música per complet amb les 13 bandes que acompanyen a totes les seues 'filaes'.

 

Moltes d'elles passen per la Pl. del Mercat a visitar a les persones més majors del poble a la Residència Sant Joan de Déu, on ens esperen il·lusionats per escoltar les bandes. 

 

A partir de les 13.00 h i per ordre, les diferents 'filaes' van arribant al Passeig per on desfilen fins arribar a la Creu, on té lloc la  idiosincràtica 'Pallorfà'.

 

I per als de fora, vos preguntareu... Què és una 'pallorfà'? Doncs res més que un vermut molt humil en el que s'ofereix per a menjar tot allò que fa pallorfa, com els tramussos i les cacaues.

L'ENTRADA JOVE

 

Per la vesprada, amb la intenció de donar protagonisme i importància al futur de la festa i incentivar la participació de tot el poble, com no podia ser d'una altra manera, els millors ambaixadors i ambaixadores de la festa desfilaran pels carrers. Són els joves, els més menuts i les menudes del poble. 

ITINERARI: 

Pl. Mercat - C/Poeta Llorente - Pl. Ajuntament - Pl. Mayorazgo Cendra - C/St. Agustí - Pla de la Font

Actualment la Junta Coordinadora treballa en la investigació i documentació de les festes primigènies de finals del segle XIX i principis del segle XX per recuparar més actes  populars de les festes historicistes. I fer que el diumenge de Fira siga el Dia del poble amb programació específica i participativa.

AQUESTA HISTÒRIA CONTINUARÀ...

bottom of page