top of page

Amb el lema “D’aquell Mig Any de Moros i Cristians… La Festa de Retrobament”

Actualizado: 21 mar 2022

PEGO, 20/03/2022.


Amb el lema “D’aquell Mig Any de Moros i Cristians… La Festa de Retrobament” les tretze filaes pegolines prendran de nou els carrers. Després de la decisió de deixar ajornat sense efecte el Mig Any de Moros i Cristians 2022, les filaes tornaran a omplir de música i festa els carrers de Pego el proper dissabte 26 de març a partir de les 18.45 h.


El passat 12 de gener la Junta Coordinadora i la Junta de Caps de filà acordaren l’ajornament del Mig Any de Moros i Cristians 2022 en vistes a que millorara la incidència del Covid-19 en la població. Ara, tres mesos després, la incidència acumulada ha baixat de 3.019 casos a 187 casos actius en els últim 14 dies. Per això es realitzà una Assemblea Extraordinària per tirar endavant i marcar en l’agenda el dia per a la celebració de l’acte.


L’acte tindrà lloc el proper dissabte 26 de març a la plaça del Mercat a partir de les 18.45 h, la Junta de Moros i Cristians ha escollit com a títol ‘Festa de Retrobament’ ja que si bé és cert que es tracta del resultat de l’ajornament del Mig Any tenien clar que era un acte atípic i extraordinari. Després de reunir-se amb l’Ajuntament per consensuar postures i opinions al respecte de la seguretat i garanties segons la normativa vigent del Covid-19, es va apostar per la realització d’un acte senzill que permetera celebrar el retrobament de festers i músics al carrer, en forma d’entradetes.


L'última vegada que es va poder realitzar un acte fester fou el Mig Any de l’any 2020. Després de 2 anys sense poder eixir a desfilar i sense escoltar a les bandes pels carrers del nostre poble tocant marxes i pasdobles festers, calia un revulsiu important per a reconduir la situació de desànim generalitzat al col·lectiu fester i al poble, i amb més motiu encara després de l’anul·lació del Mig Any fester del passat gener del 2022. Per això les 13 filaes i la Junta Coordinadora han organitzat un acte emblemàtic i històric únic, baix el lema ‘D’aquell Mig Any de Moros i Cristians… La Festa de Retrobament’. Es tracta d’unes entradetes populars en les que les filades lluiran i realitzaran figures i arrancades al son de les bandes de música. Un recorregut molt cuidat que ha pretés passar pels carrers on més comerços i bars es concentren per facilitar així la interacció amb el teixit comercial i d’hostaleria del municipi, com va ve siguent costum en totes les activitats que realitzem.


Per donar una major visibilitat i recolzament a la música i les agrupacions musicals valencianes, l’acte, així com el material de distribució, centra els seus esforços en remarcar la importància i riquesa de la música valenciana.


A més a més, el col·lectiu fester, així com les 14 agrupacions musicals que ens acompanyaran es congregaran a la plaça del Mercat 15 minuts abans de la desfilada per a la realització d’un acte amb la col·laboració especial del col·lectiu musical local, l’Agrupació Musical de Pego, ells seran els protagonistes principals amb la peça musical que obrirà l’acte de Retrobament, amb una peça que segons ha explicat la Junta Coordinadora ‘esperem que es convertisca en emblema musical de la població i del col·lectiu, el pasdoble fester ‘Vila de Pego’ composat per José Albero mentre va ser director de l’Agrupació Musical de Pego.


En aquesta ocasió, s’ha elegit un disseny senzill i icònic que juga amb els colors de la bandera de Pego així com els elements més icònics festers amb símbols musicals. “Esperem que la gent del poble ens acompanye i gaudisca d’aquest Retrobament, que més enllà de retrobar-se músics i festers, el retrobament també és amb el nostre públic i per al nostre públic” ha volgut destacar la Junta Coordinadora.


687 visualizaciones0 comentarios

ความคิดเห็น


bottom of page