top of page

Arranquen els Moros i Cristians de Pego amb la Publicació Festera 2024 amb novetats en el seu recorregut

Els festers i festeres celebren el pròxim 1 de juny el primer dels actes de la programació on es donarà a conèixer el cartell de MMiCC 2024
PEGO. 21/05/2023. L’arribada del mes de juny és l’inici també de les festes de Moros i Cristians a Pego, qui celebren, el pròxim 1 de juny, la Publicació Festera, un acte que dona la benvinguda a les festes del poble engalanant amb els estendards i el cartell de festes la casa de la vila.

L’acte començarà a les 20.30 hores a la plaça de l’Ajuntament, on es concentraran tots els festers i totes les festeres, així com el públic en general. Dues bandes de música seran les encarregades de posar melodia a l’esdeveniment, les quals arribaran en passacarrer des de la Plaça del Mercat fins el punt neuràlgic d’aquesta Publicació Festera. La seva entrada a la plaça donarà pas al parlament del publicador d’honor 2024 que aquest any recaurà sobre Salvador Bolufer Femenia i la posterior entrega de les claus simbòliques dels tres portals de la Vila Reial de Pego. Acte que tindrà lloc des del balcó de l’Ajuntament.


Les Bandes de Pego i de la Vall d’Ebo interpretant el pasdoble Villa de Pego amb la plaça de gom a gom. Imatge de la Publicació festera 2023.


Una vegada descobert el cartell anunciador d’aquesta nova edició de les festes de Moros i Cristians, les dues bandes assistents interpretaran el pasdoble Vila de Pego, del Mestre Jose Albero. Al compàs de la música formaran dues esquadres especials de publicadors i publicadores, format per dos representants de cada una de les filaes, les quals estaran dirigides per un sergent de cada bàndol. Aquest any els càrrecs de sergents recauen en les filades que ostenten càrrecs.  El Sergent Cristià serà Salva Lloret Morera dels Inquisidors, Filà Ambaixadora 2024, mentre que pel bàndol moro serà Pepe Server Banyuls d'Al-Hagamba Muça, Filà Capitana 2024. Sota la seua espasa i direcció, les festeres i festers que ocuparan els llocs de les esquadres publicadores del 2024 i representaran les seues filades seran els següents:


Esquadra publicadora del bàndol Cristià. Imatge de la Publicació festera 2023.


Esquadra publicadora del bàndol moro. Imatge de la Publicació festera 2023.


El recorregut de les esquadres publicadores ha sigut millorat aquest any i seguirà el següent ordre: Pl. Ajuntament, Pl. Mayorazgo Cendra, C/ Ramon y Cajal, C/ Poeta Lorente, Pl. Mercat. Permetent així a la resta del públic dirigir-se a la Plaça del Mercat i esperar que arriben les esquadres de publicadors, on tornaran a fer figures per al gaudi del públic assistent. 


Bàndol Cristià

ALGARADES: Lola Sastre Caselles i Silvia Pastor Morell.

CONQUERIDORES: Duna Bolta Tasa i Maria Pilar Tasa Sendra.

TEMPLÀRIES: Marie Eloïsa Tello Portes i Merxe Franqueza Sanchis.

ALMOGÀVERS: Joan Aparisi Cardona i Joan Piera Bordes.

INQUISIDORS: Marc Ortega Ferrer  i Victor Vicens Gómez.

ALBARDINS: Balbino Torralba Siscar i Adrià Marí Carrió.

PEÇA MUSICAL: Ragon Falez. Pasdoble d’Emilio Cebrián Ruiz.


Bàndol Moro

BEDUÏNES: Leonor Lopéz Antón i Dole Morera Garcia.

AL HAGAMBA MUZA: Pep Moll Sendra i Nando Miralles Alemany. 

FEIXUCS: Pepe Quinto Mengual i Andrés Balaguer Peña.

ALAÇDRACH: Angel Pérez Garcia i Richart Buis.

COSCOLLS: Estefania Sansaloni Andrés i Juan Oltra Siscar.

ALGARRAPETS: Mar Sastre Lloret i Iván Pons Oltra.

HA-BEN-SAHINES: M Encarna Revert Durbá i Tere Escrivá Simó.

PEÇA MUSICAL: Al Cel. Pasdoble de  Francisco Valor Llorens.


Ambdues esquadres realitzaran una exhibició amb figures ben coordinades per a tot el públic assistent. Les formacions desfilaran des de la plaça de l’Ajuntament fins a la plaça del Mercat, on les bandes amenitzaran amb servei de barra i on tot el poble queda convidat. Tot seguit un sopar de germanor festera omplirà la plaça del Mercat amb els i les membres de les diferents "filaes" per acabar la nit amb una revetlla musical a la mateixa plaça a càrrec de Dj Macondo on queda convidat tot el poble.


Paralel·lament els més menuts i les més menudes també tindran el seu propi espai ja que el cap de setmana de la Publicació també s'inaugurarà l'exposició al Pati de la Casa de Cultura dels Cartells Escolars dels Moros i Cristians 2024 que es podrà visitar durant tot el mes de juny.
1311 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page