top of page

El Mig Any de Moros i Cristians de Pego sedueix a xiquets i xiquetes i majors

Actualizado: 10 may 2020

La comunitat festera i el veïnat omplin els carrers amb els actes programats pel divendres i dissabte. La Junta Coordinadora remarca la col·laboració i implicació de totes les filades.

PEGO 28/1/2020

Els Moros i Cristians de Pego eixiren més que mai als carrers de Pego. Els festers i festeres compliren el seu objectiu d'integrar a la festa del Mig Any als veïns i visitants amb dues jornades intenses on va haver-hi tres protagonistes: la música, les xiquetes i els xiquets, i la filà capitana Els Almogàvers.


Amb la presentació del seu capità, Vicent Miralles, començaren els actes del Mig Any. Va ser el divendres a la vesprada al Teatre Municipal on les diferents filades i el públic en general gaudiren d'un concert de música festera a càrrec de l'Agrupació Musical de Pego. La part emotiva de l'acte la va posar la filà Almogàvers amb les paraules que li dedicaren alguns dels seus membres al seu nou capità (entre ells, els seus dos fills). “El teatre lluïa ple quasi al 100% del seu aforament entre gent de les filades i veïnat particular”, va remarcar la presidenta Núria Gómez Bolufer.

El dissabte al matí els tallers pels xiquets i xiquetes obriren la segona jornada de festejos. Desenes de menuts i menudes gaudiren amb la confecció d'espases i escuts, així com del taller de maquillatge, “foren un èxit, en poc més de 30 minuts les espases ja s'havien esgotat, tots volien tindre la seua”. També participaren en les seues primeres marxes al 'desfilòdrom', on la música de la Unió Musical de Planes no va deixar d'amenitzar el matí, “els més menuts i menudes estaven que no cabien de felicitat de veure als majors com els aplaudien mentre ells desfilaven”.


Èxit rotund va tindre també l'enorme photocall amb representació de les tretze filades de Pego. Durant tot el matí menuts i majors no deixaren de fotografiar-se. Aquests últims anaren prenent, a poc a poc, la Plaça del Mercat i juntament amb membres de les diferents filades participaren en improvisades desfilades: “va haver-hi moments que els festers i festeres i el veïnat marxaren al mateix pas arribant a col·lapsar el carrer que estava habilitat per a això”.

I a la vesprada va arribar un dels moments més esperats, la desfilada pels principals carrers del centre històric de Pego. Un acte que contava aquest any amb una novetat. La majoria de les filades prepararen una original 'arrancada' per iniciar el recorregut. Durant més de dues hores, moros i mores i cristians i cristianes desfilaren al ritme de la música, abrigallats per desenes de persones que no volgueren perdre's la cita. I la nit va acabar amb diferents revetles a algunes càbiles.


Des de la Junta Coordinadora de MMiCC remarcaren “la implicació de totes les filades, així com el treball de totes les persones voluntàries involucrades en este projecte. Ens han donat moltes forces per seguir treballant per aconseguir l'excel·lència”. A més, agraïren la col·laboració de l'Ajuntament de Pego, “que ens ha facilitat tot allò que els hem demanat per poder millorar esta festa que tant estimem”.

9 visualizaciones0 comentarios
bottom of page