top of page

Els Moros i Cristians de Pego arranquen amb la presentació del Capità Moro i l’Ambaixador Cristià del 2024

PEGO, 15/01/2024. Els Moros i Cristians (MMiCC) de Pego celebraran amb el Mig Any fester el tret d’eixida de l’exercici 2024 els propers dies 26 i 27 de gener.




La programació arrancarà el divendres 26 de gener amb un concert de música festera i la presentació en societat dels càrrecs festers d’aquest 2024. No obstant, un xicotet canvi afectarà aquesta programació, ja que el Teatre Municipal no albergarà el concert per veure’s tancat indefinidament al públic per problemes estructurals. Així, la Junta Coordinadora s’ha decantat per realitzar aquest acte en l’Auditori de l’edifici del Musical, propietat de l’Agrupació Musical de Pego, ja que com ha indicat la presidenta “Hem considerat que era l’espai més adient pel que respecta a la sonoritat correcta per tal de gaudir del concert en les millors condicions acústiques”. L’acte començarà puntual a les 20:30 h i serà gratuït fins completar aforament. 



La música festera ocuparà com sempre un espai molt important en aquesta celebració, amb un concert estructurat en dues parts, entre les que es presentaran els dos càrrecs d’enguany. Per una banda, la capitania recaurà aquesta any en el bàndol moro, de la mà de la filà Al-Hagamba Muza amb el seu capità, un dels caps d’esquadra més veterans dels Moros i Cristians de Pego, un clàssic de la Festa i de la Filà, Juanjo Bolufer Femenia. Mentre que al bàndol cristià li correspon aquest any el càrrec de filà Ambaixadora, que de la mà de la filà Inquisidors i del seu Ambaixador, Abel Sendra Vicens -fester que tot i ser jove, des de ben menut ha participat en la Festa, ja que ve d’una trajectòria familiar molt involucrada en els Moros i Cristians- que representarà a tot el bàndol de la creu aquestes festes.


El concert serà comentat per les mantenidores de l’acte, també festeres actives, Claudia Molina Guixot i Ariadna Del Ruste Pérez; i interpretat, com no podia ser d’una altra manera, per l’Agrupació Musical de Pego, sota la batuta del seu director, Miquel Nadal Bonet. El programa comptarà amb una part especial dedicada a peces del Patrimoni Fester Local.


Pel que respecta al dissabte 27 de gener, la programació arrancarà a les 11 del matí, on tindràn lloc tallers participatius per als més menuts i les més menudes, on podran confeccionar-se escuts, espases i pintar-se la cara per preparar-se per a la batalla. Així com també s’obrirà el desfilòdrom per poder marxar a ritme de pasdoble, marxes mores i cristianes i assajar a fer de caps d’esquadra i figures vàries per desfilar. El desfilòdron estarà amenitzat per dues agrupacions musicals, la que ens visitarà des de Planes i la Xaranga local Contracant, des de les 11 fins les 13h. A partir d’aquesta hora, els adults ocuparan el desfilòdrom a ritme de música festera. Tot acompanyat per una barra popular a càrrec de la filà ambaixadora 2024 els Inquisidors. La plaça del mercat i el desfilòdrom estarà en marxa fins les 15.00 h de la vesprada. 


La programació es reprendrà de nou a les 19.00 h de la vesprada amb les entradetes. Dos seran els punts on e públic podrà gaudir de les arrancades de totes les filades: La Plaça del Mercat i el Pla de la Font. Les arrancades de la Plaça del Mercat s’iniciaran a les 19.00 h encapçalades per la Filà Capitana, seguida de tot el bàndol moro. A continuació arrancarà tot el bàndol cristià amb la seua filà Ambaixadora al davant. Les arrancades es repetiran en el mateix ordre al Pla de la Font a les 20.00 h de la vesprada. Podeu consultar els horaris específics i el recorregut descarregant-vos el programa complet a continuació: 



979 visualizaciones0 comentarios
bottom of page