top of page

Encetem un nou camí, recomposem la memòria gràfica de la Festa

El passat 16 de juny, després de reunions i converses amb l’arxiver municipal, Joan Miquel Almela, i representants de la Junta de Moros i Cristians de Pego, se signà un conveni de col·laboració entre aquestes entitats i la Regidoria de Cultura per tal de posar en marxa un fons documental gràfic conjunt que permeta salvaguadar la memòria de la Festa.


PEGO, 23/06/2020.


Des de hui els Moros i Cristians de Pego i l’Arxiu Municipal llancen la campanya conjunta #FonsFotogràficFesterdePego, en el que conviden a participar a tota la ciutadania a compilar els records de tot un poble a través de les festes.

El fons documental pretén ser un referent dins la Festa per salvaguardar la seua història recent. La gent que dispose de material gràfic i audiovisual podrà enviar un correu electrònic, tant a l’Arxiu Municipal com als Moros i Cristians de Pego per a informar-se sobre el procediment de digitalització per a formar part del Fons Fotogràfic Fester de Pego.

A canvi de les seues col·laboracions, l’Arxiu i la Junta es comprometen a digitalitzar i a facilitar a les persones que aporten la documentació una còpia en bona resolució per al seu gaudiment.

Aquesta notícia i llançament de la Campanya conjunta, coincideix amb la setmana que la Fira i Moros i Cristians haurien tingut lloc a Pego sinó s’hagueren anul·lat com a conseqüència de la crisi sanitària. “Esperem que aquesta campanya ens permeta crear una base de dades sòlida i conjunta entre les dues entitats per tal de poder realitzar la difusió i/o possibles futures publicacions de memorials sobre les festes de Pego” ha assenyalat l’arxiver Joan Miquel Almela, qui també ha apuntat la necessitat de treballar i contextualitzar les fotografies ja existents a través de la col·laboració dels més veterans de la Festa.


14 visualizaciones0 comentarios
bottom of page