top of page

La Junta reinicia tres anys després el projecte del Mig Any i els Almogàvers reprenen la capitania

Actualizado: 25 ene 2023


PEGO, 21/01/2023. Els Moros i Cristians (MMiCC) de Pego vàren encetar una nova etapa a la seua història el Mig Any del 2020, quan es va presentar al que anava ser capità Vicent Miralles Bèrnia, de la Filà Almogàvers. Un Mig Any que pretenia posar en relleu la música i fer molt més participatius els actes, fent activitats per a tots els públics i un concert de música festera.

En passar aquell Mig Any va vindre el Covid i tot es va quedar paralitzat, fins i tot al capitania. “Ara és el moment de reprendre-ho tot en el punt que ho vam deixar”, ha explicat la presidenta de la Junta. I amb tal fi, els Moros i Cristians han preparat un concert de música festera molt especial. El divendres 27 de gener tindrà lloc a les 20.30 h l’acte al Teatre Municipal, en el que s’esterenarà l’audiovisual “La Renaixença de la Festa”, un repàs a la Festa de 2022 amb la intenció d’exposar al públic cada acte, els seus orígens i la seua motivació. I en el que a més a més es compta amb la col·laboració especial dels 13 caps de filà i el Capità 2020-2023, Vicent Miralles Bèrnia.


A més a més, la música festera ocuparà l’espai central amb un concert comentat, amb clara intenció pedagògica, en la que les mantenidores de l’acte explicaran al públic assistent les característiques de cada peça, així com la idiosincràsia de les composicions de la música festera i la seua història. El concert serà interpretat, com no podia ser d’una altra manera, per l’Agrupació Musical de Pego, sota la batuta del seu director, Miquel Nadal Bonet. El programa comptarà amb una part especial dedicada a peces del Patrimoni Fester Local. L’acte és gratuït, limitat fins completar l’aforament.


Ja el dissabte 28 de gener, la programació que es realitzarà és la més lúdica i participativa, a les 11 del matí tindràn lloc tallers participatius per als més menuts i les més menudes, on podran confeccionar-se escuts, espases i pintar-se la cara per preparar-se per a la batalla. Així com també s’obrirà el desfilòdrom per poder marxar a ritme de pasdoble, marxes mores i cristianes, assajar, fer de caps d’esquadra i figures vàries per desfilar. El desfilòdron estarà amenitzat per dues agrupacions musicals, la que ens visitarà des de Planes i la Xaranga local Contracant. Així, des de les 11 fins les 13h tot estarà pensat per fer gaudir la xicalla i les famílies. A partir d’aquesta hora, ja els adults prendran el relleu en els desfilòdrom, a ritme de música festera. Tot acompanyat per una barra popular, a càrrec de la filà pre-capitana del proper any, la filà Al-Hagamba Muza. La plaça del Mercat i el desfilòdrom estarà en marxa fins les 15.00 h de la vesprada.


La programació es reprendrà de nou a les 19.00 h de la vesprada, quan per fi arriba el torn de les entradetes. Aquest any com a novetat, dos seran els punts on el públic podrà gaudir de les arrancades de totes les filades: La Plaça del Mercat i el Pla de la Font. Incentivant així la cultura de la Festa i donant més espectacle al poble i als nuclis principals on es concentra la restauració i l’oci nocturn del municipi.


Les arrancades de la Plaça del Mercat s’iniciaran a les 19.00 h encapçalades per la Filà Capitana Almogàvers, mentre que al Pla de la Font, començaran a les 20.00 h de la vesprada. En ambdues, obriran el recorregut el bàndol cristià, seguit del bàndol moro. Podeu consultar els horaris específics i el recorregut descarregant-vos el programa complet a continuació:





Un any molt especial en el que per fi tots els Moros i Cristians de Pego estan desitjant poder fer l’exercici fester complet, amb capitania inclosa, tancant així un cicle que es va començar amb una pandèmia mundial i que per fi ha arribat al seu final.











949 visualizaciones0 comentarios
bottom of page