top of page

La primera reunió de la nova coordinadora i la resta de filades esdevé la nova Junta de Caps de filà

Una reunió de consens per començar a treballar en la programació del Mig Any fester 2020 que promet no deixar indiferent i que intentarà obrir la festa a la gent del poble i fer-la més participativa.


PEGO 22/11/2019 El darrer dijous 21 de novembre, tal i com especificaren els membres de la nova Junta de Moros i Cristians en la darrera Assemblea General Extraordinària, tingué lloc en la seu de l'entitat en l'Espai Veïnal 'Antic Institut' la primera reunió de la Junta de Caps de Filà. Aquesta era una de les intencions de la nova Junta Coordinadora per la reconversió i configuració d'una nova Junta de Caps de Filà en la que totes les filades tingueren veu i expressaren les seues opinions i al mateix temps servira per com un espai de debat i consens al voltant del nou projecte que s'està gestant al voltant dels Moros i Critsians de Pego.


En la reunió es tractaren dos temes principals segons l'ordre del dia de la convocatòria. EL primer d'ells al voltant de la necessitat d¡adaptar i regularitzar els estatuts de totes les filades de Pego a l'actual legislació vigent per poder passar a configurar la Junta de Moros i Cristians de Pego com la nova Federació Festera de Moros i Cristians de Pego i poder així regularitzar la figura de l'ens central de la festa de Moros i Cristians.


A continuació el Grup de festes passà a presentar la proposta de la programació del Mig Any fester, en la que s'apostaria per incentivar la participació de tot el poble i reforçar la festa durant el dia. Durant les diferents intervencions dels caps de filà sorgiren diverses idees per a la revetlla nocturna del Mig Any, en les que caldrà treballar 'assenyalà la Junta coordinadora'. La resposta i sensació de la reunió fou positiva i engrescadora per iniciar aquesta nova etapa tan il·lusionant, una etapa en la que es pretén consolidar la Festa i fer-la participativa. Mostra d'aquesta 'manera de fer', la reunió alçà la seua sessió amb aplaudiments mutus de totes i tots els assistents.


La coordinadora presentarà en breu la programació consensuada per a celebrar el Mig Any fester del 2020.
13 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page